26 Ekim 2017 Perşembe 17:28
Kola İçenlerde Görülen 8 Hastalık!

Türkiye'de ve dünyada milyonlarca insanın sürekli tükettiği kolanın zararları birçok araştırma ile gün yüzüne çıktı. Diş çürümesi, vitamin eksikliği, kaygı bozukluğu, cilt problemleri gibi birçok hastalığa neden olan kola, bağımlılık da yapıyor.

1- Vitamin eksikliğine neden olur

Kola ve benzeri gazlı içeceklerdeki asit, kafein ile birleştiğinde 60 dakika içinde vücutta bulunan vitaminleri parçalamaya başlıyor. Böylece vitamin eksikliği başlıyor.

2- Dişinizi çürütür

Kolanın yüksek asitli ve şekerli içerikleri diş minesine zarar verir. Vitamin eksikliğine düşük seviyelerdeki kalsiyum da eklenince dişlerinizi kaybetmeniz muhtemeldir.

3- Kaygı bozukluğuna neden olur

İçerdiği kafein nedeniyle uyku bozukluklarına neden olur. Bunun yanı sıra kaygı, kafeinin yan etkisidir. Bir kutu kola ciddi miktarda kafein içerir ve bağımlılık yaptığı kanıtlanmıştır. İçtiğiniz kolanın miktarını azalttığınızda baş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk veya hatta depresyon yaşayabilirsiniz.

4- Şişmanlatır

Kola, içerisindeki şeker miktarı nedeniyle şişmanlatır. Bunun yanında bağışıklık ve kalsiyum eksikliği nedeniyle eklem ve kemikler üzerindeki baskıyı arttırır.

5- Cildinizi yıpratır

Her gün kola içmek cildiniz için her gün sigara içmekle aynı etkiye sahiptir. İnce çizgi ve kırışıklıklarınızı arttırır. Cilt yaşlanmasını hızlandırır ve daha sarkık bir hale getirir. Ayrıca egzamayı tetikler.

6- Kalp krizini tetikler

Kötü kolesterol düzeyinin artması kalp krizi olasılığını artırır. Günde sadece 1 kola içmek yüksek tansiyon sorununu arttırır. Aynı zamanda kola tüketen kadınlarda tip 2 diyabet gelişme olasılığı daha yüksektir.

7- Kanser

Kolanın geldiği plastik şişelerdeki benzen, kansere neden oluyor. Kanser riskinin önüne geçmek için doktorlar kola tüketiminin maksimum haftada bire düşürülmesi gerektiğini söylüyorlar.

8- Böbrek yetmezliği

Yapılan araştırmalara göre günde iki veya daha çok kutu kola içenlerin kronik böbrek hastalıklarına yakalanma riski iki katına çıkıyor. Kolasız diğer gazlı içeceklerden günde iki veya daha fazla tüketenlerdeyse söz konusu risk artmıyor.

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.