12 Haziran 2016 Pazar 13:03
Fenerbahçe İle Anadolu Efes Serinin 6. Randevusuna Yarın Çıkıyor

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off final serisinde Fenerbahçe ile Anadolu Efes yarın 6. kez karşı karşıya gelecek. Seride 3-2 üstünlüğü bulunan Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Spots Arena'da oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmada Engin Kennerman, Mehmet Keseratar, Ersan Ergüler hakem üçlüsü görev yapacak.

Sarı lacivertli takım, seyircisi önünde maçı kazanması durumunda seriyi 4-2'ye getirerek 2015-2016 sezonu Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğunu ilan edecek. Karşılaşmayı Anadolu Efes'in kazanması durumunda ise seri 3-3'e geleceğinden şampiyonun belirleneceği 7. ve son maç Abdi İpekçi Spor Salonu'na oynanacak.

Final serisine play off'larda oynadığı 5 maçı da kazanarak namağlup gelen Anadolu Efes, normal sezonu da 1. sırada tamamladığı için ev sahibi avantajını elinde bulunduruyordu. Ancak serinin ilk maçını evinde 87-85 kaybeden lacivert beyazlılar, bu avantajı Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Seride daha sonra oynanan 4 maçta ise gülen taraf ev sahibi ekipler oldu. Abdi İpekçi'deki ikinci maçı Anadolu Efes 91-70 kazanarak seriyi 1-1'e getirdi. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da oynanan 3. ve 4. maçlarda, sarı lacivertliler ilk mücadeleyi 84-72, ikincisini ise 101-79 kazanarak ev sahibi avantajını elinde tuttu ve seride 3-1 öne geçti. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda dün oynanan serinin 5. maçına Fenerbahçe şampiyonluk parolasıyla çıkarak ilk periyodu da 20-6 önde tamamlasa da Anadolu Efes pes etmedi ve mücadeleyi 80-72 kazanarak seriyi 6. maça taşıdı.

FENERBAHÇE'NİN EVİNDE 31 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Ülker Sport Arena'da oynadığı son 31 maçın tamamını kazanan Fenerbahçe, yarınki karşılaşmadan galip ayrılarak seyircisinin de desteğiyle şampiyonluğunu ilan etmeye çalışacak. Konuk Anadolu Efes ise serinin ilk maçında rakibine kaptırdığı ev sahibi avantajını bu maçı kazanarak geri almaya çalışacak.

Sahasındaki son mağlubiyetini 26 Ekim 2015 tarihinde Torku Konyaspor'a karşı alan Fenerbahçe'de final serisinin en skorer oyuncusu, maç başına 14.75 sayı ortalamasıyla oynayan Luigi Datome oldu. Datome'yi 13.4 ortalamayla Ali Muhammed, 12.8 ortalamayla Ekpe Udoh, 11.4 ortalamayla Jan Vesely ve 10 ortalamayla Nikola Kalinic izliyor.

Anadolu Efes'te ise Thomas Heurtel, final serisinde beş maçın sonunda 17.6 sayı ortalamasıyla en skorer isim durumunda. Heurtel, beş maçta da çift haneli sayılarda skor üretmeyi başardı. Heurtel'i 13.6 ortalamayla Dario Saric, 12.6 ortalamayla Jayson Granger ve 12.2 ortalamayla Bryant Dunston izliyor.

Son Güncelleme: 12.06.2016 13:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.