03 Haziran 2016 Cuma 16:48
Riekerink: Türkiye'nin Fanatiğiyim

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, kulüp televizyonuna açıklamalar yaptı. EURO 2016'da mücadele edecek olan milli takımımızı desteklediğini belirten Riekerin, "Türkiye'nin fanatiğiyim" ifadesini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerin, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Sezonu değerlendiren Riekerink, kulübü çok sevdiğini belirterek, tesislerin ve taraftarların da harika olduğunu söyledi. Takımın başına geçtikten sonraki dönemde oynanan maçlarda çok üzüldüğünü de ifade eden Hollandalı hoca şunları söyledi:

"Eskişehirspor maçında 10 eksiğimiz vardı. Daha sonra Rizespor maçında son dakika gol yedik. Daha sonra Antalyaspor maçını kazanamadık. Benim için bu 3 maç hayal kırıklığıydı. Kırılma anı Fenerbahçe maçı oldu. Orada iyi bir futbol sergiledik. Takımın kendine olan inancı geri geldi. Kulübün sağlam bir akademi sistemi var. Ben geldiğimde bazı eksiklikleri tespit ettim. Her gün elinden gelenin fazlasını vererek çözülecek eksikler tespit ettim, bunun üzerine yoğunlaşacağım. Genç oyuncular üstüne koyarak devam etti. A Takım'a daha fazla oyuncu gelmesi için çalışacağız. Benim gençlik eğitimi ile ilgili söylediğim şudur: Bir takım kendi kategorisinde şampiyon oluyorsa, biz en iyi oyuncuları seçmişiz. Ama en önemlisi şampiyonluklardan önce altyapıdan çıkardığımız oyunculardır."

Türkiye Ligi'nde çok deneyimli oyuncuların oynadığına dikkat çeken Hollanda'lı çalıştırıcı, "Türkiye Ligi çok kaliteli bir lig ama biraz daha fizik gücü arttırılabilir. Yabancı sınırıyla alakalı, Real Madrid ile ilgili bir şey okudum. Şampiyonlar Ligi'nde 2 yerli oyuncu vardı ama İspanya Milli Takımı'nın inanılmaz oyuncuları var. Türkiye'de milli takım havuzuna daha az oyuncu verilebilir ancak oyuncu yetenekli ise yabancı oyuncular ile rekabet ederek kendisini geliştirebilir." dedi.

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'nın turnuva dışında kalmasına çok üzüldüğünü vurgulayan Riekerin, Türk Milli Takımı için de şunları söyledi:

"Türkiye'nin fanatiğiyim. Çok zor bir grupta. İspanya'nın nasıl oynadığını biliyoruz. Ama diğer takımlarda bireysel yetenekler ön plana çıkacak. Ev sahibi olarak Fransa öne çıkabilir. Ama İspanya ve Almanya her zaman favori takımlar olarak dikkat çekiyor. İngiltere'ye çok inanmıyorum. Bu şampiyonada Türkiye'yi tutuyorum. Ama bence Fransa kazanacak. Copa America'da da benim gönlümde Uruguay ve Brezilya var. Bir tarafta Muslera. Diğer tarafta da Taffarel'i unutmamak gerekir. Brezilya Milli Takımı'nda görev yapıyor. Uruguay bu kupayı en çok kazanan ekip. Arjantin ve Breziyla da favori."

Florya Metin Oktay Tesisleri, Türk Telekom Arena ve Galatasaray taraftarına da değinen Riekerin sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Florya Metin Oktay Tesisleri, ne kadar büyük olduğu ile değerlendirilmemeli. Böyle tesisler atmosfer ve ruhla hissedilir. Ben bu ruhu burada hissettim. Bir arkadaşımı davet etmiştim o da aynısını söylemişti. Adımınızı attığınız anda o ruhu hissediyorsunuz. Ajax'ta 95 yılında akademide görev aldığımda bir tane sahamız vardı ancak atmosferden çok iyi oyuncular çıktı. Wesley Sneijder gibi. Önemli olan tesislerdeki ruhtur. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde de o ruh var, burayı çok seviyorum.

Türk Telekom Arena'da, tribünde olunca daha çok etrafa bakabiliyorsunuz. Büyük maçlarda özellikle müthiş bir atmosfer var. Bu oyuncular için önemli. Daha önce söylediğim gibi ben böyle bir şey görmedim. Eurocup finalindeki atmosfer de inanılmazdı. Bunu de belirtmeden geçemeyeceğim. Sporcular ile seyirciler arasındaki uyumun çok önemli olduğuna inanıyorum. Galatasaray her sezonu kazanmak için başlar. Şampiyon olunca taraftarın desteklemesi kolaydır. Önemli olan zor günde desteklemektir. Bu sezon zor maçlarda bizleri çok güzel desteklediler, onlara teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız arkamızda oldu, çok iyi sonuçlar aldık. Taraftara mesajım, onların ne kadar önemli etki yaptıklarını bilmeleri ve buna göre davranmaları, takımlarını her şart altında desteklemeleri gerekiyor."

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.