07 Haziran 2016 Salı 16:38
Tolga Geçim: Milli Takım Forması İle Verilen Mücadele Her Şeyden Önemli

A Milli Erkek Basketbol Takımı aday kadrosu Antalya'da Olimpiyat Elemeleri için hazırlıklarını sürdürürken Tolga Geçim, tüm antrenmanlarda en yüksek konsantrasyon ile çalışmak üzere kampa girdiklerini ifade etti.

Altyapı Milli Takımlarında adından oldukça söz ettiren ve geçtiğimiz hafta da Ümit Milli Takım ile kampta olan 20 yaşındaki Tolga Geçim, ay yıldızlı forma ile mücadele vermenin her şeyden önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yayın organından Şansın Tokyay'ın sorularını cevaplayan Tolga Geçim, yoğun geçen sezon, U20 Ümit Milli Takım ve geldiği A Milli Erkek Basketbol Takımı ile ilgili neler hissettiğini anlatırken, "Sezonu güzel geçirdiğime inanıyorum ve bu sebeple kendimi iyi hissediyorum. Bir haftadır U20 Ümit Milli Takım ile çalışıyordum, Antalya kampına da hazır geldim. A Milli Takım ile burada, çok iyi oyuncular ile beraber olmak beni mutlu ediyor ve bana gurur veriyor. Asıl kadroya girmek için de elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi.

Tolga Geçim, kamp ve çalışma ortamıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Otel şehre uzak ve sporcuların kamp yapmaları için bulunabilecek en güzel tesislerden biri. Aynı binada olan basketbol salonu ile odalarımız arasında birkaç dakika mesafe var ya da yok. Çalışmalarımızı sadece basketbol düşünerek gerçekleştirmek adına son derece elverişli bir ortamdayız. Henüz ilk kampımız ve ligde play off müsabakaları devam ettiği için eksiğiz ama çok da az bir zaman var Olimpiyat Elemelerine hazırlanmamız için. Tüm enerjimiz ve konsantrasyonumuz ile idman yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve tüm antrenmanlarımıza yüzde yüz odaklanmak üzere buraya geldik." diye konuştu.

Altyapılar seviyesinde küçük yaşlarda öne çıkan, kendini gösteren bir oyuncu oluşu ve şimdi A Milli Takım aday kadrosuna dâhil edilmesi ve beklentilerle ilgili de konuşan Tolga Geçim, şöyle devam etti:

"Benim yaş grubum, Yıldız Milli Takım seviyesinde bir araya geldiğinde, aramızdan 5 – 6 tane oyuncunun 2020 Olimpiyatları'nda bulunması hedefi vardı. Ben A Milli Takım ile çalışmaya geldim ve burada kendi jenerasyonumdaki arkadaşlarımı da temsil ettiğime inanıyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde Yıldız Milli Takım'da beraber forma giydiğim arkadaşlarım da A Milli Takım ile beraber olma fırsatı bulurlar. Altın jenerasyon olarak gösterilen bizler, milli takımın geleceği olmak için her yaş grubunda alabileceğimiz en büyük sorumlulukları alıp yapabileceğimizin en iyisini yapmak adına çalışmaya devam edeceğiz."

Rio 2016 Olimpiyat Elemeleri ve Olimpiyat Köyü'ne gitmek için çaba sarf edileceği hatırlatılarak, "birçok sporcu olimpiyatlarda mücadele vermenin çocukluk hayali olduğunu söylüyor, senin için de durum böyle mi?" sorusuna ise Tolga Geçim, "Benim de çocukluk hayallerimdendir olimpiyatlarda forma giyen bir sporcu olmak. Yine de hiçbir zaman çok ileriyi düşünmemiştim, her zaman adım adım ilerledim. Antrenörlerim sayesinde buralara kadar geldim. Olimpiyat mücadelesi verecek nihai kadronun içinde olmayı çok istiyorum ve daha önce de söylediğim gibi bunun için elimden geldiğince çok çalışacağım." diye cevap verdi.

Kendini yetiştiren antrenörleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tolga Geçim, bir sporcunun en büyük şansının kimyasının tuttuğu antrenörler ile çalışması olduğu görüşünün kesinlikle doğru olduğunu belirterek, "Ne kadar yetenekli, iyi bir oyuncu olursan ol, antrenörün ile birbirini anlaman çok önemli. Antrenörün ile aranda mükemmele yakın bir uyum olmasından daha fazla üzerinde iyi etki yaratabilecek bir şey yok. Seni anlayan, yanında rahat olduğun biri ile çalışmak farklı; tedirgin olup kendini ifade edemediğin biri ile çalışmak farklı. Ben Banvit altyapısında yetiştim, orada bana çok güzel şanslar tanındı. Altyapı seviyesinde önemli süreler alıp güzel işler yaptım. Neticede dediğin gibi, uyumlu olduğun antrenörlerle çalışmış olmanın çok büyük olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kendini son derece bilinçli yetiştirdiği görüşüne katılan ve bu süreçte kendine olan inancını ve ailesinin desteğini de anlatan Tolga Geçim, "En başta ailem ve bahsettiğim gibi antrenörlerim bana hep basketbolda güzel bir geleceğim olabileceğini, başarılı bir sporcu olabileceğimi söylediler. Çevremden hep sonsuz inanç ve destek gördüm. Beni Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasına girebileceğim yönünde teşvik ettiler ve ben de önümü açmaya çalışan, beni seven herkesi mutlu etmek ve haklı çıkarmak de için daha çok çalıştım." derken, milli takım formasını farklı yaş gruplarında yıllardır taşıyor olmasının gururunu da yaşadığını belirten Tolga Geçim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Altyapılarda Milli Takım forması ile birçok maçta sahaya çıktım. Bence, sahaya Ay Yıldız taşıyan formayı giyip çıktığında 12 kişilik takımını değil, bütün ülkeni temsil ediyorsun. O forma ile verdiğin mücadele, her şeyden önemli. Herkesin senden beklentisi olduğu gibi en önemlisi de senin kendinden beklentin çok yüksek oluyor. O sorumluluk duygusu ve o gururu taşımak bambaşka bir şey. Bunu hissedebilmek için, yaşamak gerektiğini düşünüyorum."

Son Güncelleme: 07.06.2016 16:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.