08 Temmuz 2015 Çarşamba 11:40
3D yazıcı sayesinde bir buruna sahip olacak

İrlandalı Tessa Evans nadir görülen bir hastalıkla dünya geldi. Burunsuz olarak doğan minik bebek, burnu olmadığı için hiçbir şeyin kokusunu alamıyor. Evans neyse ki son dönemde tıp dünyasında sıklıkla kullanılan 3D yazıcı sayesinde bir buruna sahip olabilecek. 

1435658735_2.jpg

Cerrahlar ilk olarak Tessa Evans’ın 3D yazıcı yöntemiyle kafatasının kopya kalıbını çıkardı. Yazıcıdan çıkan kalıp üzerine bir çıkıntı şekillendirilirken, bu çıkıntının bir kopyası Evans’ın yüzüne yerleştirildi. Kalıp zamanla küçük kızın yüzünü esnetecek ve bu bölgeye ileride bir burun yerleştirilebilecek.

Halihazırda 2 yaşında olan Evans’ın geçirdiği operasyonlar yüzünde herhangi bir iz bırakmayacak. Ameliyatlar bir süre daha devam edecek fakat Evans sonunda sağlıklı bir buruna kavuşacak. 

Son Güncelleme: 08.07.2015 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.