05 Şubat 2018 Pazartesi 16:55
Ölçü muayeneleri başvurularında son gün 28 Şubat

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesi için son başvuru tarihinin 28 Şubat olduğunu söyledi.

Akay, başvuru tarihinin yaklaştığını belirterek ölçü ve ölçü aleti kullanan esnaf, kurum ve kuruluşların alışverişlerde kul hakkının yenmemesi için, doğru ve güvenilir tartımların yapılabilmesi için periyodik muayenelerinin yapılmasına dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak bir açıklamada yapan Akay, “Bakanlığımızın tüm İl Müdürlüklerimize gönderdiği açıklamayı basın mensupları aracılığı ile tüm ilgili kesimlere duyurmayı görev bilmekteyiz konu üzerinde hassasiyetle durulmasında ilgili tüm kesimler için fayda vardır. Başvuruların İl Müdürlüklerine veya https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilir. Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin iş ve işlemler 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yürütülmekte olup, 9. maddesinin b fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabii tutulmaktadırlar” dedi.

Akay, açıklamasının devamında ise muayene ve periyodik bakımlardan bahsederek, “Elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin on yılda bir, hassas kütle ölçüleri, 5 kilodan yukarı kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı LPG sayaçlarının periyodik muayenelerinin iki yılda bir, Egzoz Gazı Emisyon Ölçme Cihazlarının periyodik muayenelerinin yılda bir, ölçü aleti sahibi tarafından yaptırılması zorunludur” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.