11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Siber suçlar uyuşturucu suçlarını geçti
 
 
Siber suçlar küresel ekonomiye uyuşturucu kaçakçılığından daha fazla zarar veriyor.

 

 

ZARAR 388 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Norton Cybercrime Report'un 24 ülkede yaklaşık 20bin kişi ile yaptığı araştırmanın sonucuna göre mariuna, eroin ve kokain'in küresel karaborsada yarattığı toplam hacim 288 milyar dolar iken dünya genelinde yapılan siber saldırılar, finansal ve bu suçla mücadele edilirken ortaya çıkan zaman kaybı hesaplandığında, 388 milyar dolarlık zarara yol açıyor.

CEP TELEFONUNDAN İNTERNETE GİRİŞ YAPAN EN FAZLA ZARARA UĞRAYAN

Araştırmaya göre, her saniye 14 yetişkin bir tür siber saldırının kurbanı oluyor ve hergün bir milyonun üzerinde kişi bu türden saldırılara maruz kalıyor. Norton'un açıklamasına göre bu saldırılara en çok açık kesim ise cep telefonları üzerinden internete giriş yapan kişiler.

İNSANLAR UMURSAMAZ

Raporda, görüşülen kişilerin yüzde 74'ü siber suçların farkında olsalar bile, bunların yüzde 41'i güvenlik yazılımlarını güncellemiyorlar ve yüzde 61'i de karmaşık ve düzenli olarak değişen şifreler kullanmıyorlar deniliyor.

 

TİMETÜRK

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.