19 Temmuz 2016 Salı 12:43
Tunceli Ticaret Ve Sanayi Odası Darbe Girişimine Tepki Gösterdi

TUNCELİ  - Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamayla 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki gösterildi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, oda binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'da bir darbe girişimi yapıldı. Bizler Dersim'de yaşayan ve aynı zamanda 12 Eylül'ü, 12 Mart'ı, 90'ları yaşayan bir kuşak olarak bu tür darbelere karşıyız. Bu yapılan darbeyi doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Cengiz, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürekli barıştan yana olduklarını ve bu doğrultuda çaba harcadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkede kutuplaşma yaratmanın, savaş ortamı yaratmanın hiç kimseye faydası yok. Biz yapılan bu darbeyi de cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisine, halkın iradesinin temsil edildiği, tüm siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu bir meclisin bombalanmasını da kınıyoruz."

Açıklamasının ardından Türkiye'de özel sektörün neredeyse tamamını temsil eden TOBB ile 365 oda ve borsanın imzasını taşıyan ortak metni okuyan Cengiz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur."

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:30
Anahtar Kelimeler:
Tunceli TSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.