11 Nisan 2015 Cumartesi 12:28
Tunceli'de, üreticilere damızlık koç desteği

TUNCELİ  - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ildeki hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla üreticilere damızlık koç dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Osman Kaymak, projenin illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında uygulandığını belirtti.

Tunceli’nin coğrafik yapısının küçükbaş hayvancılığa uygun olduğunu belirten Kaymak, "İlimizdeki geçim şartların iyileştirilmesi ve işsizliğin giderilmesi noktasında tarım ve hayvancılığı çok önemsiyoruz. Bu çerçevede sık sık yaptığımız toplantılarda hep bölgemizin temel geçim kaynağının küçükbaş hayvancılık olduğunu ve bunun desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

Kentteki çatışmalı süreçten hayvancılığın da olumsuz etkilendiğini ifade eden Vali Kaymak, “Çatışmalı süreç nedeniyle ilimizdeki hayvan sayısı 100 binlere kadar düşmüştü. Şuan bu sayı 400 bin civarında. Biz bu sayıyı 800 binlere çıkarmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, birliklerimiz ve çiftçilerimizle özellikle hayvan ırkının ıslahı için projeler uygulanıyor. Bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yüzde 80 hibe destekli projeleri çok anlamlıdır. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, 9 üreticiye 68 damızlık koç teslim edildi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.