09 Şubat 2018 Cuma 10:03
Tunceli’de ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu

Tunceli’de dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan çok sayıda konut, kura ile hak sahiplerine verildi.

İnönü Mahallesi’nde 2014 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kendilerine verilen evlerde oturmayıp kiraladıkları belirlenen vatandaşların satış sözleşmeleri feshedilen daireler tahliye edildi. Tahliye işlemlerinin ardından konut talebinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlar belirlendi. İlk aşamada belirlenen 33 aileye gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında konutlarının anahtarları teslim edildi. 14 vatandaş ise kiracısı oldukları 1+1 sosyal konutlarda kaldıkları evin hak sahipliğini aldı.

Konutların gerçek ihtiyaç sahiplerine verileceğine belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “TOKİ konutlarında hak sahibi olup da oturmayıp evlerini kiraya verenler vardı. Devletimiz bu evleri ihtiyaç sahipleri otursun diye veriyor. Biz de araştırma yaptık. Örneğin bazı hak sahipleri ayda 150 TL ödeyerek ev sahibi konutlarda oturmayıp evlerini 300 TL’ye kiraya verdiklerini tespit ettik. Ancak bu evler sizler yani gerçek ihtiyaç sahipleri oturulsun diye verildi” dedi.

Ev ihtiyacı olan aileleri tespit ettiklerini dile getiren Vali Sonel, “Biz de kurayla bu evlerin anahtarlarını sizlere takdim edeceğiz. Allah hayırlı uğurlu etsin. 7 aydır Tunceli’deyiz. Hem Valilik hem de Belediye Başkan Vekili olarak bu 7 aylık çalışmalarımızda bize her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve TOKİ Başkanımıza Tunceli’miz adına şükranlarımı sunuyorum. Evlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güle güle oturun. Hatta bu evlerde oturup yeni açtığımız tekstil fabrikasında çalışan vatandaşlarımız da var. Hem iş, hem aş, hem ev, Allah bereket versin, hayırlı olsun” diye konuştu.

Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra , Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya ve Akın Zor, Belediye Başkan Yardımcıları Sami Doğan ve Erdoğan Elaldı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eylem Mut ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.