07 Ağustos 2015 Cuma 17:16
PKK'nın kadın kuryesine 10 yıl hapis cezası

 Van'da iki yıl önce terör örgütüne tehditle eleman kazandırdığı gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan kadın kuryenin cezası Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü PKK'ya eleman kazandırdığı iddiasıyla tutuklanan ve "terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yüksel Yaşar isimli örgüt mensubunun cezasının onanmasına hükmetti. 

Terör örgütüne eleman kazandırdığı iddia edilen Yaşar, Emniyet Müdürlüğünü arayarak kendisini zorla dağa götürmek istediğini söyleyen bir kişinin ihbarı üzerine terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından operasyonla gözaltına alındı. 

- "Ailemle tehdit etti"

Emniyet Müdürlüğüne yaptığı ihbarda, Yaşar'ın kendisini zorla dağa götürmek istediğini belirten 19 yaşındaki Z.Ö, dağa gitmek istemediğini ancak ailesiyle tehdit edildiği için ihbarda bulunduğunu VURGULADI.

Yaşar'ın mahallede kendisini Arzu, Tuğba ve Deniz isimleriyle tanıttığını anlatan Z.Ö, şu ifadeleri kullandı:

"2013 yılı Ramazan Bayramı'ndan önce Yüksel Yaşar evime gelerek bana PKK terör örgütünü anlatmaya başladı. Köylerde zaman zaman düzenlenen festivaller aracılığıyla dağa çıkabileceğimi söyleyerek beni ikna etmeye çalıştı ancak ben katılmak istemediğimi söyledim. Daha sonra yine gelerek beni ikna etmeye çalıştı. En son yanıma gelerek, sonraki gün yanımda en az 4 kişiyle mahalledeki parka gelmemi istedi. Getirmezsem akşam evi basacaklarını ve evde 15 yaşından büyük olan herkesi alacaklarını söyledi."

-"Örgütten habersiz elaman temin edilemez"

Mahkeme kararında, terör örgütlerinin yurtiçi ve dışındaki kamplarına örgüte katılmak üzere eleman göndermenin, bu örgüte üye sağlamanın başlıca yollarından biri olduğuna vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerinin amaç, suçun işlenmesi yolunda güven, disiplin ve sıkı irtibata önem veren iş bölümüne dayalı, hiyerarşik düzene sahip yapılar olarak istihbarat, gizlilik, güvenlik ve denetim konularında duyarlı davrandıkları bilinmektedir. İşleyiş ve yapılanma itibariyle bu özellikleri gösteren terör örgütlerinin, örgütün hiyerarşik yapısına' dahil edilmek üzere gönderilen elemanları, irtibat halinde olmadıkları, güvenilir bulmadıkları, denemedikleri kaynaklardan kabul etmeyecekleri gibi, gizlilik ve güvenlik kurallarıyla hiyerarşiye uymayan kişilerin bu tür faaliyetlerine de izin vermeyecekleri açıktır. Bu kişiler, örgütten habersiz eleman temini faaliyetlerinde bulunamaz. Terör örgütlerine yeni eleman temin etme, barındırma, gönderme veya ulaşımını sağlama gibi faaliyetlere ilişkin organizasyonu örgütsel yapı dışında değerlendirilemeyecektir."

Son Güncelleme: 07.08.2015 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.