10 Aralık 2015 Perşembe 17:51
Türk işadamları Mali ile ticaret imkanlarını

Türkiye-Mali İş Forumu, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel'in başkanlığında 10-13 Kasım'da Mali'nin başkenti Bamako’da gerçekleşti.

Şengel, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatçılara önemli iş fırsatları sunan ve potansiyel pazar niteliğinde olan Mali'de, pazar payının arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile Bamako’ya yönelik ticaret heyeti düzenlendiğini belirtti. 

İş forumuna, yaklaşık 40 işadamından oluşan TİM heyetinin yanı sıra  Mali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Youssouf Bathily, Türkiye Cumhuriyeti Mali Büyükelçisi Hikmet Renan Şekeroğlu, Mali Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdel Karim Konate ile Mali'den yüze yakın işadamının katıldığını dile getiren Şengel, forumun yeni dış ticaret pazarlarını geliştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. 

Şengel, Mali'nin, 21. yüzyılın potansiyel taşıyan en önemli coğrafyası olan Afrika kıtasında, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda önemli bir ülke olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak halen Mali’ye en fazla havacılık ve savunma sanayi, hububat, çelik, kimya ve demir ihracatı yapıyoruz. Bununla birlikte biliyoruz ki, inşaat, haberleşme gibi birçok farklı sektörde işbirliğine ve dış ticaret hacmimizi geliştirme imkanına sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki mevcut dostluğun ve kardeşliğin gelişmesini artırarak, her iki ülkenin iş adamlarına ve ortak iş hacmine katkı sağlamasını umuyoruz." 

Son Güncelleme: 10.12.2015 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.