25 Temmuz 2017 Salı 14:03
Van'da 7 Bin Ton Gübre Meralara Serpildi

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesince, kırsal mahallelerde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hayvan gübresi, verimliliği arttırmak amacıyla meralara serptildi.

İpekyolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce merkezin yanı sıra kırsal bölgelerdeki mahallelerin de temizliği konusunda proje başlatıldı.

Yıllardır çevre kirliliğine neden olan ve yanlış istiflendiği için verimliliğini kaybeden 10 köydeki 7 bin ton gübre, aşırı ve zamansız otlatma nedeniyle tahrip olan meraları daha verimli hale getirmede kullanılacak.

Belediye ekipleri, kirliliğe neden olan atık gübreleri toplayarak, gübre dağıtma makinesiyle tarlalara ve meralara serpiyor.

Yüksek verim alınmasını hedefleyen ve köylerin tamamında yapılması planlanan proje kapsamında, şu ana kadar 10 köyde 7 bin ton gübre temizlenerek mera ve tarlalara serpildi.

vanda-7-bin-ton-gubre-meralara-serpildi.jpg

Son Güncelleme: 25.07.2017 14:05
Anahtar Kelimeler:
Mera KullanımıVerimlilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.