08 Haziran 2016 Çarşamba 11:58
Bahçeli'den Dokunulmazlık Ve Sinan Oğan Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasını saygıdeğer bir davranış olarak niteledi. Bahçeli, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması yolunda Meclis iradesine saygı duyarak onaylaması saygıdeğer bir davranıştır. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, terörizmin kazandığı boyutlar dikkate alınırken böyle bir karar olumlu karşılanmalıdır. Tabii 5 dosya da benim vardır. Bu fezlekeler Meclis'e gelmiştir. Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa hangi fezlekede hangi suçu işlemişiz onları öğrenir sonra da savunmamızı yaparız."

"YARGITAY KARAR VERİRSE PARTİYE KABUL EDİLİR"

Bahçeli, MHP Kurultayı'nda Sinan Oğan'ın aday olup olamayacağıyla ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilmiştir. 23. Asliye Hukuk, 2 Kasım sabahı Milliyetçi Hareket Partisi'nin ihraç kararını bozmuştur. İhraç kararı sonrası üyeliği konusunu gündeme getirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, ihraç kararındaki ısrarını sürdürmüş ve Yargıtay'a başvurmuştur. Yargıtay'da henüz daha bir inceleme yapılmadığını duyuyoruz. Bu durumda bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay'dan da herhangi bir cevap alınmadığına göre partimizin üyesi sayılamaz. Ama Yargıtay, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kararına uygun beş sıfırlık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa bu yargı yoludur, açıktır, partiye tekrar üye olarak kabul edilir. Onun için 10 Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir."

Son Güncelleme: 08.06.2016 11:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.