13 Haziran 2016 Pazartesi 16:18
Chp'den Yargı Paketi Değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de Yargıtay ve Danıştay'ın yapısında değişiklik öngören yasa tasarıyla ilgili konuştu. Altay, tasarının amacının Fethullah Gülen cemaatine bağlı hukukçuları Yargıtay ve Danıştay'dan temizlemek olduğunu ifade etti. Altay, şöyle konuştu:

"Bu yasanın amacı, "Fethullah terör örgütü" ya da Fethullah Gülen cemaatine bağlı, aidiyet hisseden hukukçuları Yargıtay ve Danıştay'dan temizlemek. Hukukla, yargıyla bu kadar oynarsanız ülkede kaos ortamı yaratırsınız. Elbette ehliyetsiz liyakatsız bir şekilde yüksek yargı vakti zamanında işgal edildiğinde 160 tane bir gecede Yargıtay'a apar topar üye atandığında uyarılarımız dikkate alınsaydı bugün böyle garip, saçma bir kanunla Meclis'in önüne gelmezlerdi. Yargıtay'da ve Danıştay'da bunca iş yükü varken, gelen dosyalar yıllarca oralarda bekler, sonuçlanamazken Yargıtay'ın Danıştay'ın yapısını yeniden küçültmeye yönelik bir hamlenin adaleti geciktirmekten başka hiçbir şeye yaramayacağını öngörüyoruz."

Son Güncelleme: 13.06.2016 16:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.