20 Mayıs 2022 Cuma 01:20
SON DAKİKA... SAVCI SAYAN, ATATÜRK YAŞASAYDI CHP’YE OY VERMEZDİ!

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan A Haber ekranlarında Memleket Meselesi programına katıldı.

"Atatürk Havalimanı tartışmasının aslı ne?" sorularına yanıt arandı.

ERDOĞAN’I ABDÜLHAMİT’İN YALNIZLIĞINA İTMEK İSTİYORLAR!

Başkan Sayan Ankara stüdyosundan katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

“Şimdi orta doğudaki devletleri bölüp parçalamak isteyen batılı güçler değişik mühendislik hareketlerine başladılar. Dolayısıyla artık eskisi gibi kendi güçlerini göndererek askerlerini göndererek işgal etmeye çalışmıyorlar. Ülkenin kendi içinde bazı problemleri meseleleri ele alarak onlar üzerinde bir siyasi mühendislik uyguluyorlar. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Dikkat ederseniz;  dindar kesimi fetö ile Kürtleri PKK ile böyle Atatürk yolunda gitmek isteyen gerçekten vatanını milletini seven bu ülkenin toprağını bir karışını kendi namusu ve şerefi gibi gören Atatürk’ü gerçekten kendisini önder olarak kabul eden kitleleri de konsolda etmek için kendilerine benzetmek için algılarla yok etmek için onun üzerine de Atatürkçülükle giderek bütün bunların toplamıyla Türkiye’nin gerçekten uluslararası arenadaki yerini her gün biraz daha sağlamlaştıran Türkiye’nin her tarafta gelişmesini sağlayan Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri Sultan Abdülhamit’in yalnızlığına itmek istiyorlar. Bütün amaçları bu dolayısıyla bunları yaparken bir yerde Atatürk’ü kullanırlar bir yerde Kürtleri kullanırlar bir yerde dini kullanırlar tarlanın taşı ile tarlanın kuşunu vurmaya çalışıyorlar.”

ATATÜRK YAŞASAYDI CHP’YE OY VERMEZDİ!

Başkan Sayan Atatürk’ün bugün hayatta  olsaydı CHP’ye oy vermezdi vurgusu yaparak ifadelerinde şunları söyledi; “Yani bunların Atatürkçülükle hiçbir alakası yok. Bizi izleyen tüm vatandaşlarımıza şunu sormak istiyorum. Atatürk sağ olsaydı ve emekli kendi evinde bir vatandaş olarak kalıyor seçim olacak Atatürk İHA’yı, SİHA’yı, atak helikopteri, tankları, tüfekleri,  mavi vatanı Orta Doğudaki üstünlüğü sağlayan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mı oy kullanacaktı yoksa  HDP ile iş tutan Türkiye’nin düşmanlarıyla film çeviren onların ağzıyla konuşan elçilerle iş tutan elçilerle iş birliği yapan kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy verecekti?

1973 YILINDA İNÖNÜ’NÜN CHP’YE OY VERİLMEZ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Başkan Sayan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün o sözleri üzerinden şu an ki CHP’ye sert yüklendi.  “İsmet İnönü diyor ki bu CHP’ye oy verilmez diyor. 1973’te CHP için bunu kullanıyor.  Atatürk sağ olmuş olsaydı bugün aynı cümleyi kullanacaktı ve televizyonlara çıkacaktı dili döndükçe diyecekti ki bu Cumhuriyet Halk Partisi bizim kurduğumuz , Cumhuriyet Halk Partisi değildir, Türkiye’nin yararına çalışan Cumhuriyet Halk Partisi değildir fetö’nün otağı olmuştur.  Dış güçlerin enformasyon bakanlığı gibi çalışıyor yerel yöneticiler gençliğe hitabeyi okursak bugün ki CHP yöneticilerini çok iyi anlayabiliriz. Bütün Türk gençleri bütün Türkiye’deki gençler Atatürk’ün gençliğe hitabesini okursa oradaki ihaneti gafleti dalaleti baksınlar Ak partide Sayın Erdoğan’da mı var yoksa Cumhuriyet Halk Partisinin tepesindeki yöneticilerinde mi var? Yani biz akıllı ve mantıklı düşünürsek sadece harflere takılmamak lazım bazen HDP’nin düşüncesi HDP olur bazen BDP olur bazen CDP olur bazen DEP olur ama düşünce aynı düşünce şimdi siz harfleri değiştirmekle aynı tutarak bu parti aynı eskisi gibi düşünüyor diyemezsiniz. Ya da Cumhuriyet Halk Partisi,  CHP 1923’te kuruldu bugünde aynı şeyleri düşünüyor diyemezsiniz o zaman biz günün şartlarına göre bir format atalım günün şartlarına göre biz partileri değerlendirelim bu ülkenin yararına kim daha iyi çalışıyor kim hizmet ediyor kim Atatürk yolunda Atatürk sağ olsaydı hangi partiye üye olurdu ya da hangi siyasi partiye oy verirdi bir vicdani değerlendirme yapalım , niye birbirimizi kandırıyoruz. Milli istihbarat diyorlardı belli bir döneme kadar içinde milli denen istihbaratçı yoktu, nerdeyse maaşlarının bir kısmını Amerika ödüyordu milli savunma bakanlığı diyorlardı bir tane G3 tüfeğimiz yoktu ama bizi o milli kelimesinin başına koyarak bizi yanıltıyorlardı. Milli eğitim diyorlardı bir tane bize ait müfredat yoktu. Türkiye’nin bölünmesini ve parçalanmasını isteyen Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın yanında poz vermek Türkiye Cumhuriyeti devletini haritadan silmek isteyen bu iki şahısla poz veren Kılıçdaroğlu Atatürk’ü mü temsil ediyor? Yani biz nerdeyiz,  hangi noktadayız ne yapmaya çalışıyoruz bu ülke için kim çalışıyor vicdani bir değerlendirme yapmamız lazım. Parti sevdası üye olduğumuz partiye bize olan sevgimiz bizi vatanın sevgisi üzerine çıkarmamalı kör etmemeli vatan sevgisi ayrı bir şeydir."

İL BAŞKANI İKEN DENİZ BAYKAL’LA YAŞADIĞI ANISINI SÖYLEDİ

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı döneminde 1995 yılında Ağrı İl Başkanı olduğu zamandaki anıyı ekranları başındakilerle paylaşan Savcı Sayan; “1995 yılında bankaların krizi dönemi vardı. Bir gün bizi genel merkezde gördü, vatandaş ne diyor dedi bu hükümeti bozma konusunda vatandaş sizden çok şikayetçi dedim, niye dedi? Deniz Baykal hükümeti bozdu dolayısıyla sizden şikayet ediyorlar. Bana dedi ki hükümet giderse bir daha geri gelir mi? Gelir dedim.. Devlet giderse geri gelir mi dedi? Hayır gelmez dedim, çok zor gelirse bile çok ağır bedeller ödeyeceğiz.. İşte ben hükümeti bozmasaydım devlet gidecekti devlet dedi. İşte bu da böyle bir dönem. Bu dönem bir insanın cumhurbaşkanı seçilme dönemi değildir, partilerin seçimde yarıştığı bir dönem değildir öyle olsa baş göz üstüne” dedi.

Son Güncelleme: 20.05.2022 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.