10 Haziran 2016 Cuma 15:18
Veli Ağbaba'dan Terör Çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz hasta PKK'lıları da, hasta DHKP-C'lileri de ziyaret ettik" sözlerinin ardından terörle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, "Bizim terör örgütlerine bakışımız belli. Biz her ortamda terörü şiddetle kınıyoruz" dedi.

Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve 10 Ekim'de Ankara Garı patlamasında ölen CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin aileleriyle basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağbaba, partisi CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Ağbaba, "Bizim PKK'ya, DHKPC'ye bakışımız belli. Terör örgütlerine bakışımız da belli. Biz her ortamda terörü şiddetle kınıyoruz. 10 Ekim katliamındaki IŞİD katilleri ile Vezneciler'deki TAK katilleri bire bir bizim için aynıdır, ikisi de katildir. Katliam yapmışlardır. Bunlar boş tartışmalar" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ile birlikte TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu olarak cezaevi ziyaretlerine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ağbaba şunları söyledi:

"En son 1 Nisan'da Sayın Mehmet Metiner ile birlikte Tekirdağ Cezaevi'nde hiç ismini bilmediğimiz, tanımadığımız birçok mahkumu, ziyaret ettik. Çat kapı yapıyoruz. İnsan Hakları Komisyonu Cezaevi Alt Komisyonu'nun koğuşlara girme hakkı var. Geçerken bu koğuşu aç diyoruz, o koğuşu açılıyor. PKK'lı mı çıkıyor IŞİD'li mi çıkıyor bilmiyoruz. Cinayetten mi, uyuşturucudan mı girmiş bilmiyoruz. Ziyaret ediyoruz Mehmet Metiner ile beraber Tekirdağ'da en az 100 mahkumu ziyaret ettik. Bu günah değil. Meclis İnsan Hakları Komisyonu bu. Görevi bu. Bu suç değil."

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.