05 Eylül 2015 Cumartesi 14:34
KYK Yurt Sonuçları

KYK Yurt Sonuçları 'kyknet.gsb.gov.tr' adresinden açıklandı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bağlı yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerin başvurduğu 2015-2015 KYK yurt sonuçlarının açıklanmasında önemli değişiklik.  KYK yurt başvuru sonuçları cep telefonlarına gelecek. Başvurusu sonuçlanan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna yurt kayıt işlemlerini yapacaklar.

1 Eylül'de açıklama bekleyen üniversite öğrencileri merak içinde! Üniversitelerin açılış tarihi yaklaşırken Karar.com gecikmenin nedenini araştırdı. KYK yetkilileri yeni sistemin müjdesini veririrken, sonuçların açıklanacağı tarih de belli oldu. 

Peki KYK başvuru sonuçlarının açıklanması neden gecikti?

Sonuçlar öğrencinin cep telefonuna gönderilecek
KYK yurt başvuru sonuçları yeni sistemde öğrencilerin cep telefonlarına gönderilecek. Sonuç olumsuz olsa da KYK, üniversite öğrencilerinin cep telefonuna durumu kısa mesajla bildircek. Başvurusu reddedilen öğrencinin yedek listede kaçıncı olduğu da mesajda yer alacak. 

Oda ve yatak numarası bile kısa mesajda olacak
Başvurusu kabul edilen öğrencilerin cep telefonuna gönderilecek mesajda ise oda ve yatak numarasına kadar bilgiler yer yer alacak. Öğrenci kısa mesajla, kalacağı yurdu, oda ve yatak numarasının ne olduğunu, hangi işlemleri yapacağını öğrenecek. 

KYK'ya ödenecek yurt ücreti ve taksit sayısı ile ücretin hangi hesaba yatırılacağı bilgisi de mesajla bildirilecek. 

Yurda gitmeden bütün işlemler online yapılabilecek
Tüm işlemleri merkezden belirleyen sistem, öğrencinin üniversiteyi kazandığı şehre gitmeden işlemlerini internet üzerinden yapmasına da imkan tanıyacak. Örneğin, Balıkesir'de oturan bir öğrence Konya Selçuk Üniversitesi'ni kazandıysa KYK'ya yaptığı yurt başvurusu olumlu sonuçlanırsa kendisine gönderilen mesajda hangi yurda yerleştirildiği, oda numarası ve yatak numarasıyla cep telefonundan bilgilendirilecek. Öğrenci Konya'ya gitmeden yurt kaydını yaptıracak ve ücreti belirtilen hesaba mesajdaki yöntemlerden birini tercih ederek yatıracak. Başka bir anlatımla öğrenci tüm işlemleri online yapabilecek ve üniversite açılmadan Konya'ya gitmesine gerek kalmayacak. 

Öğrenciler cep telefonuyla bilgilendirileceği için KYK'nın internet sitesinden sorgulama yapmasına gerek kalmayacak. Ancak KYK yine de internet sitesinden sorgulama ekranı açacak. Sorgulama ekranına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Son Güncelleme: 05.09.2015 14:36
Anahtar Kelimeler:
KYK Yurt Sonuçları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.