12 Haziran 2016 Pazar 13:33
İstanbul'da Caz İklimine Sayılı Günler Kaldı

İstanbul'da 23. Caz Festivali 27 Haziran'da başlıyor. 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleşecek festivalin ilk gecesinde Suriye kültürü ve müziğine saygı duruşu gerçekleştirilecek. İlk gecede, Şef Issam Rafea ve Suriyeli müzisyenler Africa Express projesi kapsamında Damon Albarn, sürpriz konukları ile sahne alacak.

Kısa adı İKSV olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından hayata geçirilen 23. İstanbul Caz Festivali'ne sayısı günler kaldı. Caz sevenler tarafından heyecanla beklenen festivalde, 20'nin üzerinde mekânda 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının yaklaşık 50 konserle, İstanbulluları caz müziğinin efsaneleriyle buluşturmayı hedefleniyor.

Anadolu yakasında "Parklarda Caz" ve "Gece Gezmesi" etkinliklerinin yapılacağı festival programında, bu yıl ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alacak. "Çocukça Bir Gün" başlıklı programda tüm gün konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek.

TÜM ŞEHRE YAYILACAK

Festivalin mekanları arasında bu yıl ilk kez Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi yer alacak. Ayrıca, Beykoz Kundura Fabrikası ile Bomontiada, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Fenerbahçe Parkı ve Fenerbahçe Khalkedon, İstanbul Erkek Lisesi Bahçesi, KüçükÇiftlik Park, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Salon İKSV, Uniq Açıkhava Sahnesi, Zorlu PSM Ana Tiyatro ve Drama Sahnesi gibi çeşitli mekanlar 23. İstanbul Caz Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Bu yıl da ücretsiz yapılacak Fenerbahçe Parkı'ndaki "Parklarda Caz" ve Kadıköy Moda'nın farklı mekânlarındaki "Gece Gezmesi" konserleriyle caz müziği şehrin birçok noktasına ulaşacak.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLLERİ USTA MÜZİSYENLERE

23. İstanbul Caz Festivali'nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta müzisyenler Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a takdim edilecek. 16 Nisan Cumartesi gününden itibaren satışta olan festival biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden de (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir. Her konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satışa sunulacak.

Cazın ustalarını bir araya getirecek festival, 25 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Son Güncelleme: 12.06.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.